Wat is Breedband Delft


Breedband Delft is een samenwerkingsverband van een aantal instellingen en bedrijven, die gezamenlijk een glasvezelnetwerk hebben laten aanleggen door BAM Infratechniek Telecom.
Dankzij samenwerking met GlasLokaal, een vergelijkbaar initiatief in Den Haag, kunnen ook locaties in de Haagse regio worden aangesloten.
In het glasvezelnetwerk van Breedband Delft wordt iedere gebruiker met een eigen vezelpaar verbonden met de PoP (Point of Presence, het centrale punt waar alle vezels samenkomen).
De glasvezelverbindingen hebben standaard een snelheid van 1 Gbit/s, waarbij gebruik gemaakt wordt van HP-apparatuur die geïnstalleerd en beheerd wordt door Prolocation. Dankzij de rechtstreekse verbinding die Breedband Delft heeft met een van de collocaties van de AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), kunnen deelnemers een internetaansluiting krijgen, die gebaseerd is op Gigabit ethernettechnologie.

 

ISP
Breedband Delft is een ISP (Internet Service Provider) en biedt in samenwerking met Prolocation, allerlei internetdiensten zoals: een firewall, de hosting van uw website, POP3 mailboxen, virus scanning, etc.


LIR
RIPE Network Coordination Centre (RIPE NCC) verzorgt voor Europa de coördinatie en uitgifte van IP-adressen. Dit doet zij niet direct aan eindgebruikers, maar via de zogenaamde LIRs of Local Internet Registries.  Breedband Delft is een LIR en dit houdt in dat Breedband Delft bevoegd is om IP-adressen uit te geven. Een nieuwe aansluiting wordt 'standaard' voorzien van 8 IP-adressen. Voor meer IP-adressen dient verantwoording afgelegd te worden aan RIPE. Hier zijn guide lines voor. Een printer krijgt bijvoorbeeld geen publiek adres, werkplekken via NAT, etc.

 

OPTA
Breedband Delft is een aanbieder van openbare telecommunicatienetwerken en –diensten en is geregistreerd bij de Onafhankelijke Post- en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA). Dit houdt in dat Breedband Delft bevoegd is om in eigen naam en voor eigen rekening glasvezelkabels aan te leggen, in stand te houden en op te ruimen.

 

 BAM Infratechniek Telecom

adidas Yeezy Boost 350 V2 "Asriel" (Carbon) October 2020