Waarom Breedband

 


De belangstelling bij de initiatiefnemers voor Breedband Delft was gebaseerd op de hoge snelheid die via een betrouwbare (eigen) verbinding wordt geleverd voor een prijs, ver onder het tarief dat de marktpartijen berekenden.

Bovendien biedt Breedband Delft mogelijkheden die de traditionele marktpartijen niet of slechts in beperkte mate, biedt, zoals het maken van een managed dark fiber verbinding tussen twee of meer locaties zonder de afname van belichting of internetdiensten.

Dark fiber verbindingen wordt met name afgenomen door een aantal grotere deelnemers, zoals TNO, Reinier de Graafgroep, ROC Mondriaan en de gemeente Delft, die zelf de belichting of de internetverbinding regelen.

De prijs/bandbreedte verhouding van Breedband Delft is minder interessant voor bedrijven en instellingen die toekunnen met een 2 Mb/s verbinding en die ook geleverd kunnen krijgen door de marktpartijen. Maar voor bedrijven die nu een symmetrische verbinding van 4 Mb/s of hoger hebben of die willen afnemen, is een verbinding via Breedband Delft aantrekkelijk.

Omdat Breedband Delft geen winstoogmerk heeft, leidt een goed exploitatieresultaat tot lagere tarieven.

De glasvezel verbindingen hebben een zeer hoge beschikbaarheid. De storingen komen hooguit 1 maal per 2 jaar voor. Indien er schade aan glasvezels wordt geconstateerd, wordt dit binnen 6 uur na melding opgelost door Bam Infratechniek Telecom.

sneakers